Renovatie buitenschilderwerk

Buiten schilderen in april?

Ja, je leest het goed. Na een rampzalig 2023 voor de buitenschilder hebben we de stap naar buiten weer gezet. Niet dat het NIET regende in april. Dat deed het WEL, en niet zo'n beetje. Het was hindernislopen voor onze schilders, maar inmiddels is de eerste buitenschilderklus geklaard!


Kleine woning, weinig buitenschilderwerk?

Had je gedacht. Dit was een oud pandje inclusief garage met veel houtwerk aan de buitenkant. Wij schilderden hier met kwast en roller: traditionele methodes passen bij dit huis. Maar voor we konden gaan lakken moest er veel gebeuren. Eerst het houtwerk grondig schoonmaken en alles afplakken. Dan kom je de slechte plekken tegen, want houtrot had al enige tijd vrij spel bij deze woning. Houtrotreparatie dus. Waar het kon hebben we gaatjes en gaten gevuld, waar nodig de glaslatten vervangen. Dan schuren en in de grondverf zetten, tussen alle buien door.


Oud pandje weer strak in de lak

Veel houtwerk op de begane grond, dat was prettig werken. Maar voor de boeidelen van de dakconstructie moesten de schilders toch de steiger op. Bij de dakkapellen konden we ladders gebruiken; voor we daar aan het schilderwerk begonnen, hebben we het trespa afgewassen. Geen gezicht anders: houtwerk mooi in de verf, vuil trespa! Het aflakken, hier in de traditionele kleuren roomwit en rijtuigengroen, is natuurlijk het mooiste werk. Dat doen onze buitenschilders als de beste, wéér tussen de buien door! Dit huis zit weer jarenlang degelijk en mooi in de verf.


Tip

We laten de klant aan het woord: "De schilders van DNORM die bij mij kwamen schilderen, zijn echt een 'dream team'. Vriendelijk, goed overleg en stug doorwerken. En netjes, dat ook! Het is heel mooi geworden. Vakmannen, warm aanbevolen!"